Facebook heeft in het tweede trimester van 2012 een nettoverlies geboekt van 157 miljoen dollar (127,8 miljoen euro). Het zijn de eerste resultaten sinds de beursgang van de sociale netwerksite.

Zonder de last in verband met de problematische beursgang, maakte het concern wel een winst van 12 cent per aandeel. De omzet ging met 32 procent omhoog tot 1,2 miljard dollar (977 miljoen euro). De cijfers kwamen, uitgezonderd de last, overeen met de verwachtingen.

Sinds eind maart steeg het aantal actieve Facebook-gebruikers van 901 miljoen naar 955 miljoen. De advertentieomzet ging 28 procent vooruit tot 992 miljoen dollar.

Het sociale mediabedrijf, dat acht jaar geleden werd opgericht, was het eerste Amerikaanse bedrijf dat voor meer dan 100 miljard dollar naar de beurs ging. De aandelen hebben inmiddels bijna 30 procent van hun waarde verloren sinds de beursgang, omdat de markt twijfelt aan het verdienmodel van Facebook.

Topman Mark Zuckerberg gaf aan dat het bedrijf zich volledig zal toeleggen "op investeringen in de prioritaire onderdelen zoals mobiel internet en sociale reclame".

Bron: Belga

Facebook heeft in het tweede trimester van 2012 een nettoverlies geboekt van 157 miljoen dollar (127,8 miljoen euro). Het zijn de eerste resultaten sinds de beursgang van de sociale netwerksite. Zonder de last in verband met de problematische beursgang, maakte het concern wel een winst van 12 cent per aandeel. De omzet ging met 32 procent omhoog tot 1,2 miljard dollar (977 miljoen euro). De cijfers kwamen, uitgezonderd de last, overeen met de verwachtingen. Sinds eind maart steeg het aantal actieve Facebook-gebruikers van 901 miljoen naar 955 miljoen. De advertentieomzet ging 28 procent vooruit tot 992 miljoen dollar. Het sociale mediabedrijf, dat acht jaar geleden werd opgericht, was het eerste Amerikaanse bedrijf dat voor meer dan 100 miljard dollar naar de beurs ging. De aandelen hebben inmiddels bijna 30 procent van hun waarde verloren sinds de beursgang, omdat de markt twijfelt aan het verdienmodel van Facebook. Topman Mark Zuckerberg gaf aan dat het bedrijf zich volledig zal toeleggen "op investeringen in de prioritaire onderdelen zoals mobiel internet en sociale reclame". Bron: Belga