De sociale netwerksite heeft vandaag al een datacenter in het Zweedse Lulea maar breidt zijn Europese activiteiten uit met een tweede exemplaar in het Ierse Clonee in County Meath, vlak bij Dublin en de Ierse kust.

Het gebouw zal rond eind 2017 of begin 2018 operationeel zijn en moet volledig op hernieuwbare energie draaien, wat vooral windenergie zal zijn.

Facebook geeft momenteel nog maar weinig details over de prestaties van het datacenter. Zo weten we niet wat de PUE (stroomefficiëntie) zal zijn voor of hoeveel serverracks er plaats is. Wel zou het project ongeveer een miljard dollar kosten volgend Venturebeat dat zich baseert op lokale overheidsdocumenten.

Ierland Vs Azië

Dat Facebook voor Ierland kiest is deels opmerkelijk omdat het geografisch gezien beter een datacenter in Azië zou plaatsen. Vandaag heeft het bedrijf immers enkel centra in de VS en één, binnenkort twee, in Europa. Anderzijds haalt de site vandaag nog steeds veel meer omzet uit Europese activiteiten.

Naast de Ierse zeelucht speelt het voordelige belastingklimaat vermoedelijk ook een rol in de keuze voor het land. Facebook's internationaal hoofdkwartier is vandaag al gevestigd in Ierland en hoewel het datacenter geen externe klanten heeft, kan het wel flink wat omzet genereren. Ter vergelijking: het het datacenter van Google in Bergen genereerde in 2014 een omzet van 213 miljoen euro.

De sociale netwerksite heeft vandaag al een datacenter in het Zweedse Lulea maar breidt zijn Europese activiteiten uit met een tweede exemplaar in het Ierse Clonee in County Meath, vlak bij Dublin en de Ierse kust.Het gebouw zal rond eind 2017 of begin 2018 operationeel zijn en moet volledig op hernieuwbare energie draaien, wat vooral windenergie zal zijn. Facebook geeft momenteel nog maar weinig details over de prestaties van het datacenter. Zo weten we niet wat de PUE (stroomefficiëntie) zal zijn voor of hoeveel serverracks er plaats is. Wel zou het project ongeveer een miljard dollar kosten volgend Venturebeat dat zich baseert op lokale overheidsdocumenten.Ierland Vs AziëDat Facebook voor Ierland kiest is deels opmerkelijk omdat het geografisch gezien beter een datacenter in Azië zou plaatsen. Vandaag heeft het bedrijf immers enkel centra in de VS en één, binnenkort twee, in Europa. Anderzijds haalt de site vandaag nog steeds veel meer omzet uit Europese activiteiten.Naast de Ierse zeelucht speelt het voordelige belastingklimaat vermoedelijk ook een rol in de keuze voor het land. Facebook's internationaal hoofdkwartier is vandaag al gevestigd in Ierland en hoewel het datacenter geen externe klanten heeft, kan het wel flink wat omzet genereren. Ter vergelijking: het het datacenter van Google in Bergen genereerde in 2014 een omzet van 213 miljoen euro.