Gjerskov verwees op haar Facebook-pagina naar haar blog, met een link waar de foto op was geplaatst. Facebook weigerde de foto echter te plaatsen omdat de afbeelding "te veel blote huid liet zien of een seksuele ondertoon had", zo meldt de BBC. Daarbij voegde Facebook toe dat deze regels ook gelden voor beelden met "artistieke of educatieve doeleinden".

Het beeld van de kleine zeemeermin uit het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen is een wereldberoemde publiekstrekker voor Kopenhagen.

Gjerskov noemt de berisping van Facebook "totaal belachelijk". Wel meldt ze in een update dat Facebook alsnog toestond de foto te plaatsen.

Overigens heeft het sociale netwerk in het voorjaar van 2015 zijn regels aangepast waardoor foto's van kunstwerken waarop naakte figuren staan wèl toegestaan zijn.

Bron: Automatiseringgids

Gjerskov verwees op haar Facebook-pagina naar haar blog, met een link waar de foto op was geplaatst. Facebook weigerde de foto echter te plaatsen omdat de afbeelding "te veel blote huid liet zien of een seksuele ondertoon had", zo meldt de BBC. Daarbij voegde Facebook toe dat deze regels ook gelden voor beelden met "artistieke of educatieve doeleinden".Het beeld van de kleine zeemeermin uit het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen is een wereldberoemde publiekstrekker voor Kopenhagen. Gjerskov noemt de berisping van Facebook "totaal belachelijk". Wel meldt ze in een update dat Facebook alsnog toestond de foto te plaatsen.Overigens heeft het sociale netwerk in het voorjaar van 2015 zijn regels aangepast waardoor foto's van kunstwerken waarop naakte figuren staan wèl toegestaan zijn.Bron: Automatiseringgids