Als gebruikers zich ergens bevinden waar zich een ramp of crisis voordoet, stuurt Facebook hen een alert of pushbericht met de vraag of alles oké is. Eens de gebruikers bevestigd hebben dat ze het goed stellen (door op de knop 'I'm safe' te drukken), krijgen hun vrienden en familieleden hier een notificatie van op hun nieuwsoverzichten. Je kan via een andere knop ook aangeven dat je 'not in the area' bent.

Vanuit het Safety Check-dashboard kunnen gebruikers voorts zien welke van hun Facebookvrienden zich in dezelfde omgeving bevinden, en wie zichzelf reeds als 'veilig' heeft opgegeven.

Safety Check is reeds gelanceerd in Japan en zal op korte termijn voor alle gebruikers beschikbaar komen in de webversie van Facebook en in de mobiele apps.

Als gebruikers zich ergens bevinden waar zich een ramp of crisis voordoet, stuurt Facebook hen een alert of pushbericht met de vraag of alles oké is. Eens de gebruikers bevestigd hebben dat ze het goed stellen (door op de knop 'I'm safe' te drukken), krijgen hun vrienden en familieleden hier een notificatie van op hun nieuwsoverzichten. Je kan via een andere knop ook aangeven dat je 'not in the area' bent.Vanuit het Safety Check-dashboard kunnen gebruikers voorts zien welke van hun Facebookvrienden zich in dezelfde omgeving bevinden, en wie zichzelf reeds als 'veilig' heeft opgegeven. Safety Check is reeds gelanceerd in Japan en zal op korte termijn voor alle gebruikers beschikbaar komen in de webversie van Facebook en in de mobiele apps.