Dat heeft Facebook zelf toegegeven. Het ging onder meer om foto's die gebruikers wel hadden geüpload naar het netwerk, maar (nog) niet gepubliceerd op de site.

De bug trof gebruikers die toestemming gaven aan apps om hun foto's te zien. Normaal gezien worden dan enkel foto's gedeeld die de gebruiker in kwestie op zijn tijdlijn plaatste. Maar door de bug waren het er meer: ook foto's die werden gedeeld op Marketplace of Facebook Stories, en uploads die de gebruiker uiteindelijk niet publiceerde.

Facebook denkt dat tot 6,8 miljoen gebruikers en tot 1.500 apps getroffen zijn. Het bedrijf drukt zijn spijt uit en zegt dat het een tool zal uitrollen waarmee app-ontwikkelaars kunnen nagaan welke gebruikers met de bug te maken kregen. 'We zullen met die ontwikkelaars samenwerken om de foto's van de getroffen gebruikers te verwijderen', zegt het bedrijf. De betrokken gebruikers krijgen ook een alert op hun Facebook.

Dat heeft Facebook zelf toegegeven. Het ging onder meer om foto's die gebruikers wel hadden geüpload naar het netwerk, maar (nog) niet gepubliceerd op de site.De bug trof gebruikers die toestemming gaven aan apps om hun foto's te zien. Normaal gezien worden dan enkel foto's gedeeld die de gebruiker in kwestie op zijn tijdlijn plaatste. Maar door de bug waren het er meer: ook foto's die werden gedeeld op Marketplace of Facebook Stories, en uploads die de gebruiker uiteindelijk niet publiceerde. Facebook denkt dat tot 6,8 miljoen gebruikers en tot 1.500 apps getroffen zijn. Het bedrijf drukt zijn spijt uit en zegt dat het een tool zal uitrollen waarmee app-ontwikkelaars kunnen nagaan welke gebruikers met de bug te maken kregen. 'We zullen met die ontwikkelaars samenwerken om de foto's van de getroffen gebruikers te verwijderen', zegt het bedrijf. De betrokken gebruikers krijgen ook een alert op hun Facebook.