Soms voelt het niet juist om een negatief geladen statusupdate van een vriend 'leuk te vinden', maar er bestaat tot op heden niet echt een alternatief. Een 'sympathize'-knop - die hetzelfde zou moeten functioneren als de 'like'-button, maar bedoeld is om je medeleven uit te drukken - zou daar verandering in kunnen brengen.

Deze knop werd door een ontwikkelaar naar voren geschoven tijdens een recente Facebook-hackathon, schrijft The Huffington Post.

Hoe het in zijn werk zou gaan: wanneer je een Facebook-status schrijft, krijg je de mogelijkheid om de gevoelens die je daarbij hebt, te delen. Als het om negatieve gevoelens gaat, verandert de 'like'-knop in een 'sympathize'-knop.

Een Facebook-ingenieur liet de Huffington Post weten dat het idee goed onthaald werd, maar dat het nog niet meteen zijn weg zal vinden naar de site. Toch is er wel een kans dat de knop het zal halen: functies als de 'Vind ik leuk'-knop, de Tijdlijn en de Facebook Chat kwamen eveneens voort uit zulke hackatons.

Soms voelt het niet juist om een negatief geladen statusupdate van een vriend 'leuk te vinden', maar er bestaat tot op heden niet echt een alternatief. Een 'sympathize'-knop - die hetzelfde zou moeten functioneren als de 'like'-button, maar bedoeld is om je medeleven uit te drukken - zou daar verandering in kunnen brengen. Deze knop werd door een ontwikkelaar naar voren geschoven tijdens een recente Facebook-hackathon, schrijft The Huffington Post. Hoe het in zijn werk zou gaan: wanneer je een Facebook-status schrijft, krijg je de mogelijkheid om de gevoelens die je daarbij hebt, te delen. Als het om negatieve gevoelens gaat, verandert de 'like'-knop in een 'sympathize'-knop. Een Facebook-ingenieur liet de Huffington Post weten dat het idee goed onthaald werd, maar dat het nog niet meteen zijn weg zal vinden naar de site. Toch is er wel een kans dat de knop het zal halen: functies als de 'Vind ik leuk'-knop, de Tijdlijn en de Facebook Chat kwamen eveneens voort uit zulke hackatons.