Facebook zou volgens Amerikaanse media in gesprekken zijn verwikkeld met Skype rond een verregaande samenwerking.

Het sociale netwerk zou zo de voice-over-ip-mogelijkheden van Skype integreren, zodat de gebruikers ook via Facebook kunnen internetbellen en sms'en. De link zou gebeuren via Facebook Connect, waarmee gebruikers met hun Facebook-accounts op websites van derden kunnen inloggen. Waarschijnlijk zal de nieuwe functionaliteit samenvallen met de lancering van Skype 5.0.

Beide bedrijven hebben nog geen commentaar willen geven op de geruchten. Elk van beide partijen heeft wereldwijd ruim 500 miljoen gebruikers in z'n mandje. Een dergelijke samenwerking creëert dus een ware internetgigant, waardoor de druk op een speler als Google gevoelig wordt verhoogd. Ook Google biedt stem- en videochatmogelijkheden in Gmail. Facebook heeft vandaag enkel een tekstuele chatfunctie.

Facebook zou volgens Amerikaanse media in gesprekken zijn verwikkeld met Skype rond een verregaande samenwerking. Het sociale netwerk zou zo de voice-over-ip-mogelijkheden van Skype integreren, zodat de gebruikers ook via Facebook kunnen internetbellen en sms'en. De link zou gebeuren via Facebook Connect, waarmee gebruikers met hun Facebook-accounts op websites van derden kunnen inloggen. Waarschijnlijk zal de nieuwe functionaliteit samenvallen met de lancering van Skype 5.0. Beide bedrijven hebben nog geen commentaar willen geven op de geruchten. Elk van beide partijen heeft wereldwijd ruim 500 miljoen gebruikers in z'n mandje. Een dergelijke samenwerking creëert dus een ware internetgigant, waardoor de druk op een speler als Google gevoelig wordt verhoogd. Ook Google biedt stem- en videochatmogelijkheden in Gmail. Facebook heeft vandaag enkel een tekstuele chatfunctie.