De blokkering van de sociale media en van enkele websites gebeurde op bevel van een rechter en werd uitgevoerd door de telecomwaakhond TIB.

Ook de traditionele media klaagden dat ze moeite hadden om verslag uit te brengen van de aanslag.

Intussen raakte ook bekend dat de Australische ambassadeur zich toevallig op slechts een 20-tal meter van de bomaanslag bevond. "Ambassadeur James Larsen zat in zijn wagen op het kruispunt in Ankara toen de bom afging. Hij raakte niet gewond, maar is wel aangedaan door wat hij zag", aldus de Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop. (Belga/WK)

De blokkering van de sociale media en van enkele websites gebeurde op bevel van een rechter en werd uitgevoerd door de telecomwaakhond TIB. Ook de traditionele media klaagden dat ze moeite hadden om verslag uit te brengen van de aanslag. Intussen raakte ook bekend dat de Australische ambassadeur zich toevallig op slechts een 20-tal meter van de bomaanslag bevond. "Ambassadeur James Larsen zat in zijn wagen op het kruispunt in Ankara toen de bom afging. Hij raakte niet gewond, maar is wel aangedaan door wat hij zag", aldus de Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop. (Belga/WK)