Uit geheime gesprekken tussen Yahoo-CEO Marissa Mayer en Facebook-directielid Sheryl Sandberg blijkt dat beide partijen interesse hebben in een gezamenlijke zoekmachine die kan concurreren met Google. Dat meldt het Britse The Sunday Telegraph.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg uitte vorige maand al zijn interesse in een zoekmachine, die zich niet mag beperken tot simpele trefwoorden, maar de nadruk moet leggen op het sociale aspect. 'Gebruikers willen heel specifieke vragen beantwoord zien: naar welke sushirestaurants zijn mijn vrienden de laatste tijd geweest, en welke contacten zijn vertrouwd met het bedrijf waar ik voor zou willen werken?', aldus Zuckerberg.

Om een dergelijke zoekservice op te tuigen gaat de sociale netwerksite dus mogelijk samenwerken met Yahoo, dat zich op die manier terug een beetje op de kaart zou kunnen zetten. Ooit was Yahoo een dominante zoekwebsite, maar momenteel verkoopt het bedrijf enkel nog advertenties aan Microsofts search-engine Bing.

Facebook en Yahoo gingen al eens een bescheiden samenwerking aan, waarbij het nieuws uit de zoekmachine van Yahoo gedeeld kon worden op Facebook.

Uit geheime gesprekken tussen Yahoo-CEO Marissa Mayer en Facebook-directielid Sheryl Sandberg blijkt dat beide partijen interesse hebben in een gezamenlijke zoekmachine die kan concurreren met Google. Dat meldt het Britse The Sunday Telegraph. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg uitte vorige maand al zijn interesse in een zoekmachine, die zich niet mag beperken tot simpele trefwoorden, maar de nadruk moet leggen op het sociale aspect. 'Gebruikers willen heel specifieke vragen beantwoord zien: naar welke sushirestaurants zijn mijn vrienden de laatste tijd geweest, en welke contacten zijn vertrouwd met het bedrijf waar ik voor zou willen werken?', aldus Zuckerberg. Om een dergelijke zoekservice op te tuigen gaat de sociale netwerksite dus mogelijk samenwerken met Yahoo, dat zich op die manier terug een beetje op de kaart zou kunnen zetten. Ooit was Yahoo een dominante zoekwebsite, maar momenteel verkoopt het bedrijf enkel nog advertenties aan Microsofts search-engine Bing. Facebook en Yahoo gingen al eens een bescheiden samenwerking aan, waarbij het nieuws uit de zoekmachine van Yahoo gedeeld kon worden op Facebook.