Het meisje dat getoond wordt op de advertentie is Rehtaeh Parsons uit Canada. Ze stapte in april van dit jaar op 17-jarige leeftijd uit het leven nadat op het internet een foto van haar circuleerde waarop te zien was hoe ze werd aangerand door vier jongens, zo vertelde haar moeder.

'Dit is een zeer ongelukkig voorbeeld van een adverteerder die een afbeelding van het internet plukt om te gebruiken in een campagne,' zegt een woordvoerder van Facebook. 'Dit is een grote schending van ons beleid. We verontschuldigen ons voor het leed dat is veroorzaakt'.

De vader van het meisje had laten weten dat hij 'gedegouteerd' is door de advertentie.

Facebook heeft de advertentie - die de titel 'Find Love in Canada' had en verwees naar ionechat.com - verwijderd en de banden met het bedrijf dat de advertentie ontwierp, verbroken.

Het meisje dat getoond wordt op de advertentie is Rehtaeh Parsons uit Canada. Ze stapte in april van dit jaar op 17-jarige leeftijd uit het leven nadat op het internet een foto van haar circuleerde waarop te zien was hoe ze werd aangerand door vier jongens, zo vertelde haar moeder. 'Dit is een zeer ongelukkig voorbeeld van een adverteerder die een afbeelding van het internet plukt om te gebruiken in een campagne,' zegt een woordvoerder van Facebook. 'Dit is een grote schending van ons beleid. We verontschuldigen ons voor het leed dat is veroorzaakt'. De vader van het meisje had laten weten dat hij 'gedegouteerd' is door de advertentie. Facebook heeft de advertentie - die de titel 'Find Love in Canada' had en verwees naar ionechat.com - verwijderd en de banden met het bedrijf dat de advertentie ontwierp, verbroken.