De functie zal in eerste instantie enkel beschikbaar zijn op toestellen met Apples besturingssysteem iOS voor Engelstalige gebruikers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Facebook hoopt wel snel andere talen en platformen toe te voegen.

De nieuwe functionaliteit, "automatic alternative text" genoemd, werkt met software die blinden gebruiken om een audiobeschrijving te krijgen van wat op hun scherm verschijnt. Als daar nu een Facebook-foto opduikt, krijgt de gebruiker enkel te horen dat er een foto staat en wie hem geplaatst heeft. Met de nieuwe technologie zal daar een beschrijving aan toegevoegd worden. In een demonstratiefilmpje herkent de software bijvoorbeeld een pizza, bomen of drie lachende personen op een foto.

(Belga/WK)

De functie zal in eerste instantie enkel beschikbaar zijn op toestellen met Apples besturingssysteem iOS voor Engelstalige gebruikers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Facebook hoopt wel snel andere talen en platformen toe te voegen. De nieuwe functionaliteit, "automatic alternative text" genoemd, werkt met software die blinden gebruiken om een audiobeschrijving te krijgen van wat op hun scherm verschijnt. Als daar nu een Facebook-foto opduikt, krijgt de gebruiker enkel te horen dat er een foto staat en wie hem geplaatst heeft. Met de nieuwe technologie zal daar een beschrijving aan toegevoegd worden. In een demonstratiefilmpje herkent de software bijvoorbeeld een pizza, bomen of drie lachende personen op een foto.(Belga/WK)