NetBlocks, een ngo die zich inzet voor internetvrijheid en wereldwijd internetbeheer monitort, meldde dat de internetproviders in Myanmar de toegang tot Facebook, Instagram en WhatsApp blokkeerden. Volgens de organisatie schikken ze zich daarbij waarschijnlijk naar een bevel van de autoriteiten.

Het leger in Myanmar heeft maandag de controle over het land genomen en de noodtoestand uitgeroepen voor een jaar. Aung San Suu Kyi, de democratisch verkozen leider, en tientallen andere politici werden in huisarrest geplaatst.

NetBlocks, een ngo die zich inzet voor internetvrijheid en wereldwijd internetbeheer monitort, meldde dat de internetproviders in Myanmar de toegang tot Facebook, Instagram en WhatsApp blokkeerden. Volgens de organisatie schikken ze zich daarbij waarschijnlijk naar een bevel van de autoriteiten. Het leger in Myanmar heeft maandag de controle over het land genomen en de noodtoestand uitgeroepen voor een jaar. Aung San Suu Kyi, de democratisch verkozen leider, en tientallen andere politici werden in huisarrest geplaatst.