Volgens onderzoek van Facebook willen gebruikers naast de updates van hun vrienden en familie informatie en entertainment in hun persoonlijke news feed voorbij zien komen. Het sociale medium benadrukt dat het voornaamste doel van Facebook het verbinden van mensen en hun ideeën is, en dat daarbij geen voorkeur wordt gegeven aan bepaalde bronnen of ideeën. Facebook werd er onlangs van beschuldigd de updates van meer conservatieve nieuwsbronnen minder vaak te laten zien.

Posts van vrienden waar je het meest contact mee hebt komen bovenaan te staan, maar je kan het ook aanpassen aan je eigen voorkeuren, laat Facebook weten. Zo kan je updates van bepaalde vrienden niet volgen, verbergen of juist bovenaan de news feed plaatsen.

Slecht nieuws voor bedrijven

Voor bedrijven en nieuwsorganisaties is de verandering in het algoritme slecht nieuws. Die klagen vaak al dat hun berichten aan te weinig mensen getoond worden. Als Facebook de nadruk meer op berichten van vrienden legt, loopt dat nog verder terug. Het sociale netwerk is soms al moeilijk te doorgronden voor bedrijven, omdat het algoritme constant aangepast wordt. Hierdoor is het moeilijk te zeggen waarom bepaalde posts het beter doen dan andere. Facebook houdt er nu rekening mee dat het verkeer naar pagina's van sommige bedrijven terug zal lopen.

(ANP/WK)

Volgens onderzoek van Facebook willen gebruikers naast de updates van hun vrienden en familie informatie en entertainment in hun persoonlijke news feed voorbij zien komen. Het sociale medium benadrukt dat het voornaamste doel van Facebook het verbinden van mensen en hun ideeën is, en dat daarbij geen voorkeur wordt gegeven aan bepaalde bronnen of ideeën. Facebook werd er onlangs van beschuldigd de updates van meer conservatieve nieuwsbronnen minder vaak te laten zien.Posts van vrienden waar je het meest contact mee hebt komen bovenaan te staan, maar je kan het ook aanpassen aan je eigen voorkeuren, laat Facebook weten. Zo kan je updates van bepaalde vrienden niet volgen, verbergen of juist bovenaan de news feed plaatsen.Slecht nieuws voor bedrijvenVoor bedrijven en nieuwsorganisaties is de verandering in het algoritme slecht nieuws. Die klagen vaak al dat hun berichten aan te weinig mensen getoond worden. Als Facebook de nadruk meer op berichten van vrienden legt, loopt dat nog verder terug. Het sociale netwerk is soms al moeilijk te doorgronden voor bedrijven, omdat het algoritme constant aangepast wordt. Hierdoor is het moeilijk te zeggen waarom bepaalde posts het beter doen dan andere. Facebook houdt er nu rekening mee dat het verkeer naar pagina's van sommige bedrijven terug zal lopen.(ANP/WK)