Hackers konden beslag leggen op ruim 2 miljoen wachtwoorden voor populaire internetdiensten. Dit deden ze door malware te installeren op de pc's van gebruikers. De hackers opereerden onder meer via Nederlandse servers. De exacte locatie, en de identiteit van de daders, is echter niet gekend.

De gekaapte wachtwoorden bleken volgens een analyse erg zwak te zijn: 12345 werd bijvoorbeeld het meest gebruikt.

Facebook zwaarst getroffen Facebook werd veruit het zwaarst getroffen: er werden 318.121 wachtwoorden van Facebook-gebruikers gestolen. De sociale netwerksite heeft deze wachtwoorden inmiddels wel hersteld, aldus CNN.

Ook Twitter (waarvan 21.708 wachtwoorden gehackt werden), LinkedIn (8.490 wachtwoorden) en de salarisverwerker ADP (7.978 wachtwoorden) hebben een reset gedaan.

Geen reactie van Yahoo en Google Andere slachtoffers, zoals Yahoo (59.549 wachtwoorden) en Google (54.437 wachtwoorden), hebben nog niet gereageerd.

Hackers konden beslag leggen op ruim 2 miljoen wachtwoorden voor populaire internetdiensten. Dit deden ze door malware te installeren op de pc's van gebruikers. De hackers opereerden onder meer via Nederlandse servers. De exacte locatie, en de identiteit van de daders, is echter niet gekend. De gekaapte wachtwoorden bleken volgens een analyse erg zwak te zijn: 12345 werd bijvoorbeeld het meest gebruikt. Facebook zwaarst getroffen Facebook werd veruit het zwaarst getroffen: er werden 318.121 wachtwoorden van Facebook-gebruikers gestolen. De sociale netwerksite heeft deze wachtwoorden inmiddels wel hersteld, aldus CNN. Ook Twitter (waarvan 21.708 wachtwoorden gehackt werden), LinkedIn (8.490 wachtwoorden) en de salarisverwerker ADP (7.978 wachtwoorden) hebben een reset gedaan. Geen reactie van Yahoo en Google Andere slachtoffers, zoals Yahoo (59.549 wachtwoorden) en Google (54.437 wachtwoorden), hebben nog niet gereageerd.