Wanneer Facebook komende vrijdag naar de beurs trekt, hoopt het bedrijf z'n aandelen te kunnen slijten aan 34 à 38 dollar per stuk. Dat zegt het financiële persagentschap Bloomberg op basis van een "goedgeplaatste bron". De prijs ligt daarmee hoger dan de 28 à 35 dollar die eerder was aangekondigd.

Mogelijk wordt de nieuwe prijsvork later vandaag officieel aangekondigd. De beursgang van Facebook was al de grootste ooit voor een internetbedrijf. Maar de populariteit drijft de prijs nog op. Zo zou de sociale netwerksite tot 12,8 miljard dollar ophalen. De beurswaarde van Facebook zou tot 104,2 miljard dollar kunnen bedragen. Dat is meer dan 26 keer de omzet, of het dubbele van Google toen die in 2004 naar de beurs trok.

Analisten verdedigen de hogere prijsvork. "Ondanks de twijfels, zijn de beleggers positief over wat ze horen op de roadshow", verklaart Erik Gordon, professor aan de universiteit van Michigan.

Facebook zou vanaf vandaag niet langer orders aannemen, twee dagen vroeger dan verwacht, verklaarde een anonieme bron. De vraag zou het aanbod overtreffen, maar het is onduidelijk in welke mate.

Bron: Belga

Wanneer Facebook komende vrijdag naar de beurs trekt, hoopt het bedrijf z'n aandelen te kunnen slijten aan 34 à 38 dollar per stuk. Dat zegt het financiële persagentschap Bloomberg op basis van een "goedgeplaatste bron". De prijs ligt daarmee hoger dan de 28 à 35 dollar die eerder was aangekondigd. Mogelijk wordt de nieuwe prijsvork later vandaag officieel aangekondigd. De beursgang van Facebook was al de grootste ooit voor een internetbedrijf. Maar de populariteit drijft de prijs nog op. Zo zou de sociale netwerksite tot 12,8 miljard dollar ophalen. De beurswaarde van Facebook zou tot 104,2 miljard dollar kunnen bedragen. Dat is meer dan 26 keer de omzet, of het dubbele van Google toen die in 2004 naar de beurs trok. Analisten verdedigen de hogere prijsvork. "Ondanks de twijfels, zijn de beleggers positief over wat ze horen op de roadshow", verklaart Erik Gordon, professor aan de universiteit van Michigan. Facebook zou vanaf vandaag niet langer orders aannemen, twee dagen vroeger dan verwacht, verklaarde een anonieme bron. De vraag zou het aanbod overtreffen, maar het is onduidelijk in welke mate. Bron: Belga