Facebook kreeg van de Britse privacywaakhond ICO eerder de hoogst mogelijke boete van 500.000 pond wegens het doorspelen van informatie. Volgens de ICO heeft Facebook de wet overtreden door de persoonlijke informatie van gebruikers onvoldoende te beschermen. Tussen 2007 en 2014 hadden app-ontwikkelaars toegang tot persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven.

Na diepgravend onderzoek van de waakhond is niet met zekerheid vast te stellen dat ook de gegevens van Britse gebruikers zijn gedeeld. Daarmee is de angel uit de argumentatie van de ICO, meent het techbedrijf.

Facebook kreeg van de Britse privacywaakhond ICO eerder de hoogst mogelijke boete van 500.000 pond wegens het doorspelen van informatie. Volgens de ICO heeft Facebook de wet overtreden door de persoonlijke informatie van gebruikers onvoldoende te beschermen. Tussen 2007 en 2014 hadden app-ontwikkelaars toegang tot persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers, zonder dat die daar toestemming voor hadden gegeven.Na diepgravend onderzoek van de waakhond is niet met zekerheid vast te stellen dat ook de gegevens van Britse gebruikers zijn gedeeld. Daarmee is de angel uit de argumentatie van de ICO, meent het techbedrijf.