Dat meldt het bedrijf in een blog.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg wil al langer inzetten op virtual reality. Volgens Zuckerberg is virtual reality de volgende stap in ons mediagebruik. Met de introductie van de 360-graden video maakt Facebook hiermee al een beweging die kant op.

De 360-graden video's zijn zowel in de webversie als in de Facebook apps te zien. Het is mogelijk om rond te kijken door met je vinger op het beeld te bewegen. De Android-app is al voorzien van deze functie, iOS wordt nog voorzien van de nieuwe mogelijkheden.

Volgens Facebook zal het in de toekomst mogelijk zijn om allerlei video's in 360 graden te zien. Van een vakantie van vrienden in Frankrijk, tot een festival in Brazilië.

Vooralsnog is dit nog beperkt tot content van gespecialiseerde bedrijven. Er is een clip van Star Wars: The Force Awakens te zien en bedrijven als GoPro en Discovery hebben speciale video's gemaakt.

Het is niet gek dat Facebook op deze manier van video kijken inzet. Vorig jaar nog nam het de VR-specialist Oculus over. Het sociale netwerk legde daar toen 2 miljard dollar voor neer.

Dat meldt het bedrijf in een blog.Facebook-CEO Mark Zuckerberg wil al langer inzetten op virtual reality. Volgens Zuckerberg is virtual reality de volgende stap in ons mediagebruik. Met de introductie van de 360-graden video maakt Facebook hiermee al een beweging die kant op.De 360-graden video's zijn zowel in de webversie als in de Facebook apps te zien. Het is mogelijk om rond te kijken door met je vinger op het beeld te bewegen. De Android-app is al voorzien van deze functie, iOS wordt nog voorzien van de nieuwe mogelijkheden.Volgens Facebook zal het in de toekomst mogelijk zijn om allerlei video's in 360 graden te zien. Van een vakantie van vrienden in Frankrijk, tot een festival in Brazilië. Vooralsnog is dit nog beperkt tot content van gespecialiseerde bedrijven. Er is een clip van Star Wars: The Force Awakens te zien en bedrijven als GoPro en Discovery hebben speciale video's gemaakt.Het is niet gek dat Facebook op deze manier van video kijken inzet. Vorig jaar nog nam het de VR-specialist Oculus over. Het sociale netwerk legde daar toen 2 miljard dollar voor neer.