De tool, ontworpen door Søren Louv-Jansen, is gebaseerd op de tijdstempel die Facebook opslaat van gebruikers van de site of Messenger-app. Omdat veel mensen Facebook checken voor ze gaan slapen en wanneer ze opstaan, is het mogelijk om die informatie te gebruiken en hun slaappatroon te monitoren - al werkt dit alleen voor frequente gebruikers, schrijft The Verge.

Louv-Jansen heeft de code voor de tool op GitHub gezet en heeft in een blogpost op Medium uitgelegd hoe hij te werk ging. De software kijkt iedere tien minuten of iemand online is, waarna hij de slaappatronen in beeld kon brengen en enkele algemene slaaptrends kon ontdekken. Zo slapen we behoorlijk gelijk door de week, maar wordt dat patroon grilliger in het weekend.

Facebook is blijkbaar niet erg blij met het tooltje van Louv-Jansen. In een interview met The Washington Post zei hij dat Facebook hem gevraagd heeft om andere af te raden de software te gebruiken. Het zou in strijd zijn met de gebruiksvoorwaarden van het sociale netwerk.

Maar hij wil de software niet verwijderen, omdat hij het juist gecreëerd heeft om mensen te informeren over de hoeveelheid informatie die vrij beschikbaar is. 'Ik wilde mijn vrienden niet bespioneren', zegt Louv-Jansen tegen The Washington Post. 'Ik wil mensen bewust maken van het feit dat ze overal hun digitale voetstappen achterlaten.'

De tool, ontworpen door Søren Louv-Jansen, is gebaseerd op de tijdstempel die Facebook opslaat van gebruikers van de site of Messenger-app. Omdat veel mensen Facebook checken voor ze gaan slapen en wanneer ze opstaan, is het mogelijk om die informatie te gebruiken en hun slaappatroon te monitoren - al werkt dit alleen voor frequente gebruikers, schrijft The Verge.Louv-Jansen heeft de code voor de tool op GitHub gezet en heeft in een blogpost op Medium uitgelegd hoe hij te werk ging. De software kijkt iedere tien minuten of iemand online is, waarna hij de slaappatronen in beeld kon brengen en enkele algemene slaaptrends kon ontdekken. Zo slapen we behoorlijk gelijk door de week, maar wordt dat patroon grilliger in het weekend.Facebook is blijkbaar niet erg blij met het tooltje van Louv-Jansen. In een interview met The Washington Post zei hij dat Facebook hem gevraagd heeft om andere af te raden de software te gebruiken. Het zou in strijd zijn met de gebruiksvoorwaarden van het sociale netwerk.Maar hij wil de software niet verwijderen, omdat hij het juist gecreëerd heeft om mensen te informeren over de hoeveelheid informatie die vrij beschikbaar is. 'Ik wilde mijn vrienden niet bespioneren', zegt Louv-Jansen tegen The Washington Post. 'Ik wil mensen bewust maken van het feit dat ze overal hun digitale voetstappen achterlaten.'