Facebook heeft al een toepassing (Places genaamd) waarmee je je locatie kan bekendmaken door er in te checken, maar nu werkt de sociale netwerksite ook aan een 'tracking-app'. Die deelt de hele tijd door je locatie, zelfs als je de toepassing niet hebt openstaan, zodat je vrienden altijd kunnen zien waar je uithangt. Een handige functie, of een complete inbreuk tegen de privacy?

Deze smartphone-applicatie - die volgens Bloomberg volgende maand al zal verschijnen - is vergelijkbaar met Apple's app Zoek mijn vrienden en de Radar-functie van Foursquare, die jou eveneens op de voet volgt en een melding geeft wanneer er een vriend in de buurt is.

Facebook heeft al een toepassing (Places genaamd) waarmee je je locatie kan bekendmaken door er in te checken, maar nu werkt de sociale netwerksite ook aan een 'tracking-app'. Die deelt de hele tijd door je locatie, zelfs als je de toepassing niet hebt openstaan, zodat je vrienden altijd kunnen zien waar je uithangt. Een handige functie, of een complete inbreuk tegen de privacy? Deze smartphone-applicatie - die volgens Bloomberg volgende maand al zal verschijnen - is vergelijkbaar met Apple's app Zoek mijn vrienden en de Radar-functie van Foursquare, die jou eveneens op de voet volgt en een melding geeft wanneer er een vriend in de buurt is.