Daarmee is het jongetje de jongste ontvanger ooit van een zogeheten 'bug bounty'', een beloning die Facebook aan mensen geeft die fouten in de software vinden en aangeven bij het sociale netwerk. Dit terwijl de tienjarige Jani niet eens oud genoeg is om van het sociale netwerk gebruik te maken.

De fout in de software die hij ontdekte stelde hem in staat om alle berichten op Instagram te verwijderen 'zelfs van Justin Bieber', zei hij tegen de Finse krant Iltalehti. Om de hack te testen plaatste het team van een Instagram een testbericht dat hij kon vervolgens kon verwijderen.

Met de 'bug bounty' beloont Facebook 'White Hat hackers' en andere onderzoekers die gaten in de software van het bedrijf vinden. In 2015 keerde het sociale netwerk bijna een miljoen dollar uit.

Daarmee is het jongetje de jongste ontvanger ooit van een zogeheten 'bug bounty'', een beloning die Facebook aan mensen geeft die fouten in de software vinden en aangeven bij het sociale netwerk. Dit terwijl de tienjarige Jani niet eens oud genoeg is om van het sociale netwerk gebruik te maken.De fout in de software die hij ontdekte stelde hem in staat om alle berichten op Instagram te verwijderen 'zelfs van Justin Bieber', zei hij tegen de Finse krant Iltalehti. Om de hack te testen plaatste het team van een Instagram een testbericht dat hij kon vervolgens kon verwijderen. Met de 'bug bounty' beloont Facebook 'White Hat hackers' en andere onderzoekers die gaten in de software van het bedrijf vinden. In 2015 keerde het sociale netwerk bijna een miljoen dollar uit.