Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft "Timeline" voorgesteld, een soort van tijdbalk waarop de gebruikers van de sociale nnetwerksite hun hele leven vanaf de geboorte kunnen samenvatten.

Tijdens de jaarlijkse conferentie van Facebook voor ontwikkelaars, F8, in San Fransisco, toonde de ceo van Facebook zijn eigen "Timeline". Hij liep doorheen de jaren, met foto's van hemzelf, maar ook met een kaart waarop zijn reizen staan aangeduid. Dankzij andere toepassingen kon je ook volgen wat hij had gelezen, bekeken of beluisterd. "Timeline toont al uw recente activiteiten. En als u teruggaat in de tijd, vat het samen wat er gebeurd is in uw leven", verklaarde Zuckerberg.

Ook nieuw zijn apps die 'live' meldingen over de gebruiker kunnen publiceren. Onder meer de muziekdiensten Spotify, Deezer, Soundcloud en Mixcloud, de kranten The Guardian en The Independent en videodiensten als Myvideo en Dailymotion maken al gebruik van de apps met live-updates. Voor een muziekdienst als Spotify betekent dat dat een vriend kan zien en volgen welke nummers je beluistert op Spotify. Ook kan hij onmiddellijk meeluisteren.

Die nieuwe toepassingen, waarvan die de internetgebruikers de privacy-instellingen kunnen personaliseren, zullen "in de komende weken" beschikbaar zijn op het profiel van de 750 miljoen gebruikers van Facebook, benadrukte Zuckerberg. Het hoeft geen betoog dat we ook een nieuwe reeks privacyhoofdbrekens mogen verwachten.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft "Timeline" voorgesteld, een soort van tijdbalk waarop de gebruikers van de sociale nnetwerksite hun hele leven vanaf de geboorte kunnen samenvatten. Tijdens de jaarlijkse conferentie van Facebook voor ontwikkelaars, F8, in San Fransisco, toonde de ceo van Facebook zijn eigen "Timeline". Hij liep doorheen de jaren, met foto's van hemzelf, maar ook met een kaart waarop zijn reizen staan aangeduid. Dankzij andere toepassingen kon je ook volgen wat hij had gelezen, bekeken of beluisterd. "Timeline toont al uw recente activiteiten. En als u teruggaat in de tijd, vat het samen wat er gebeurd is in uw leven", verklaarde Zuckerberg. Ook nieuw zijn apps die 'live' meldingen over de gebruiker kunnen publiceren. Onder meer de muziekdiensten Spotify, Deezer, Soundcloud en Mixcloud, de kranten The Guardian en The Independent en videodiensten als Myvideo en Dailymotion maken al gebruik van de apps met live-updates. Voor een muziekdienst als Spotify betekent dat dat een vriend kan zien en volgen welke nummers je beluistert op Spotify. Ook kan hij onmiddellijk meeluisteren. Die nieuwe toepassingen, waarvan die de internetgebruikers de privacy-instellingen kunnen personaliseren, zullen "in de komende weken" beschikbaar zijn op het profiel van de 750 miljoen gebruikers van Facebook, benadrukte Zuckerberg. Het hoeft geen betoog dat we ook een nieuwe reeks privacyhoofdbrekens mogen verwachten.