Nog geen dag na de overname van FriendFeed en de uitrol van realtime search, raakt bekend dat Facebook een afgeslankte versie van zijn sociale netwerk gaat lanceren: Facebook Lite. Is de aanval op Twitter definitief ingezet?

Facebook Lite wordt een drastisch vereenvoudigde versie van het originele platform, waarop gebruikers enkel de meest recente status updates kunnen volgen. Er kan nog genavigeerd worden naar vier categorieën: wall, info, friends en photos & videos. That's is. Twitter is eenvoudig? Het nieuwe Facebook is dat ook.

Op dit ogenblik wordt FB Lite getest bij een kleine schare gebruikers, maar vermoed wordt dat de nieuwe versie snel zal worden vrijgegeven. Al was het niet meteen de bedoeling dat het nieuws nu al bekend zou raken.

Volgens Facebook zelf is FB Lite niet zozeer een aanval op Twitter, maar wel een speciaal ontwikkelde versie voor landen waar de breedbandsnelheden variëren, en breedband soms erg duur kan zijn.

Nog geen dag na de overname van FriendFeed en de uitrol van realtime search, raakt bekend dat Facebook een afgeslankte versie van zijn sociale netwerk gaat lanceren: Facebook Lite. Is de aanval op Twitter definitief ingezet? Facebook Lite wordt een drastisch vereenvoudigde versie van het originele platform, waarop gebruikers enkel de meest recente status updates kunnen volgen. Er kan nog genavigeerd worden naar vier categorieën: wall, info, friends en photos & videos. That's is. Twitter is eenvoudig? Het nieuwe Facebook is dat ook. Op dit ogenblik wordt FB Lite getest bij een kleine schare gebruikers, maar vermoed wordt dat de nieuwe versie snel zal worden vrijgegeven. Al was het niet meteen de bedoeling dat het nieuws nu al bekend zou raken. Volgens Facebook zelf is FB Lite niet zozeer een aanval op Twitter, maar wel een speciaal ontwikkelde versie voor landen waar de breedbandsnelheden variëren, en breedband soms erg duur kan zijn.