Facebook heeft FriendFeed overgenomen. Dat is een website waarmee sociale netwerkgebruikers hun 'feeds' van verschillende sites kunnen bundelen. Twitter is gewaarschuwd.

Een overnameprijs werd niet officieel meegedeeld, maar volgens The Financial Times gaat om een bedrag van zo'n 50 miljoen dollar. Het bedrijfje, opgericht door ex-Google'ers, heeft vandaag 12 mensen in huis.

Doch de overname van FriendFeed gaat niet over omvang, maar over functionaliteiten. Voor Facebook is het een manier om Twitter bij te benen in 'real time' informatie: daar waar Facebook nog 'manueel' moet worden geüpdatet, gaat dat bij Twitter quasi live. FriendFeed kan Facebook daarbij helpen. Vooralsnog blijven Facebook en FriendFeed naast elkaar bestaan, al wordt verwacht dat dat op lange termijn zal veranderen.

Facebook heeft FriendFeed overgenomen. Dat is een website waarmee sociale netwerkgebruikers hun 'feeds' van verschillende sites kunnen bundelen. Twitter is gewaarschuwd. Een overnameprijs werd niet officieel meegedeeld, maar volgens The Financial Times gaat om een bedrag van zo'n 50 miljoen dollar. Het bedrijfje, opgericht door ex-Google'ers, heeft vandaag 12 mensen in huis. Doch de overname van FriendFeed gaat niet over omvang, maar over functionaliteiten. Voor Facebook is het een manier om Twitter bij te benen in 'real time' informatie: daar waar Facebook nog 'manueel' moet worden geüpdatet, gaat dat bij Twitter quasi live. FriendFeed kan Facebook daarbij helpen. Vooralsnog blijven Facebook en FriendFeed naast elkaar bestaan, al wordt verwacht dat dat op lange termijn zal veranderen.