In het eerste kwartaal ging er een omzet van 17,7 miljard dollar in de boeken. Dat was 18 procent meer dan een jaar eerder. De advertentie-inkomsten dikten op jaarbasis nog altijd met 17 procent aan en het aantal actieve gebruikers zat met ongeveer een tiende in de lift. Onder de streep bleef 4,9 miljard dollar over. Daarmee is de winst ruimschoots verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Op de beurs in New York werd enthousiast gereageerd op de cijfers, die beleggers enigszins gerust lijken te stellen. Het aandeel Facebook ging in de zogeheten nabeurshandel flink omhoog.

In het eerste kwartaal ging er een omzet van 17,7 miljard dollar in de boeken. Dat was 18 procent meer dan een jaar eerder. De advertentie-inkomsten dikten op jaarbasis nog altijd met 17 procent aan en het aantal actieve gebruikers zat met ongeveer een tiende in de lift. Onder de streep bleef 4,9 miljard dollar over. Daarmee is de winst ruimschoots verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Op de beurs in New York werd enthousiast gereageerd op de cijfers, die beleggers enigszins gerust lijken te stellen. Het aandeel Facebook ging in de zogeheten nabeurshandel flink omhoog.