Messenger, de externe app van Facebook om mobiel te chatten, heeft een update gekregen voor iOS. In de vernieuwde versie (5.0) is het vanaf nu ook mogelijk om, naast foto's, stickers en geluidsopnames, video's uit te wisselen met vrienden.

De geüpdatate app maakt het versturen van foto's ook sneller, en de zoekfunctie is eveneens gewijzigd.

Over enkele dagen wordt de Android-app van Messenger op dezelfde manier vernieuwd, zo liet Facebook weten.

Messenger heeft volgens Facebook intussen 200 miljoen gebruikers per maand. Dat heeft wellicht te maken met de definitieve vervanging van de chatfunctie in de Facebook-app door de aparte Messenger-toepassing. Op die manier wil Facebook "een imperium van mobiele apps" uitbouwen. Behalve Facebooks eigen app en de Messenger-toepassing, hebben Mark Zuckerberg en co ook onder meer WhatsApp en Instagram in hun mobiele portefeuille zitten.

Messenger, de externe app van Facebook om mobiel te chatten, heeft een update gekregen voor iOS. In de vernieuwde versie (5.0) is het vanaf nu ook mogelijk om, naast foto's, stickers en geluidsopnames, video's uit te wisselen met vrienden. De geüpdatate app maakt het versturen van foto's ook sneller, en de zoekfunctie is eveneens gewijzigd. Over enkele dagen wordt de Android-app van Messenger op dezelfde manier vernieuwd, zo liet Facebook weten.Messenger heeft volgens Facebook intussen 200 miljoen gebruikers per maand. Dat heeft wellicht te maken met de definitieve vervanging van de chatfunctie in de Facebook-app door de aparte Messenger-toepassing. Op die manier wil Facebook "een imperium van mobiele apps" uitbouwen. Behalve Facebooks eigen app en de Messenger-toepassing, hebben Mark Zuckerberg en co ook onder meer WhatsApp en Instagram in hun mobiele portefeuille zitten.