Facebook spot met de onderzoekers van de Princeton-universiteit die de sociale netwerksite op sterven na dood verklaren tegen 2017: "Volgens onze wetenschappelijke analyse zal Princeton in 2021 geen studenten meer hebben."

Onderzoekers van de Amerikaanse Princeton-universiteit vergeleken Facebook onlangs met een besmettelijke ziekte, die zich snel nestelt maar op een gegeven moment ook uitsterft. Volgens de onderzoekers zou 80 procent van de 1,2 miljard Facebook-gebruikers tegen 2017 de site verlaten hebben.

In een ludieke reactie geven datawetenschappers Mike Develin, Lada Adamic en Sean Taylor van Facebook de Princeton-onderzoekers een koekje van eigen deeg. Op basis van "een robuuste wetenschappelijke analyse" voorspellen ze dat "het aantal inschrijvingen aan de Princeton-universiteit tegen 2018 gehalveerd zal zijn, en dat de school in 2021 zelfs helemaal geen studenten meer heeft. Toekomstige generaties jongeren kunnen dit instituut enkel nog in hun verbeelding zien."

Facebook spot met de onderzoekers van de Princeton-universiteit die de sociale netwerksite op sterven na dood verklaren tegen 2017: "Volgens onze wetenschappelijke analyse zal Princeton in 2021 geen studenten meer hebben." Onderzoekers van de Amerikaanse Princeton-universiteit vergeleken Facebook onlangs met een besmettelijke ziekte, die zich snel nestelt maar op een gegeven moment ook uitsterft. Volgens de onderzoekers zou 80 procent van de 1,2 miljard Facebook-gebruikers tegen 2017 de site verlaten hebben. In een ludieke reactie geven datawetenschappers Mike Develin, Lada Adamic en Sean Taylor van Facebook de Princeton-onderzoekers een koekje van eigen deeg. Op basis van "een robuuste wetenschappelijke analyse" voorspellen ze dat "het aantal inschrijvingen aan de Princeton-universiteit tegen 2018 gehalveerd zal zijn, en dat de school in 2021 zelfs helemaal geen studenten meer heeft. Toekomstige generaties jongeren kunnen dit instituut enkel nog in hun verbeelding zien."