De socialenetwerksite Facebook onderzoekt of het voet aan de grond kan krijgen in China. Dat meldt het persbureau Bloomberg op gezag van bronnen dicht bij het dossier. Volgens het persbureau heeft Facebook daarover gesprekken gehad met potentiële partners. Het zou wel nog maar gaan om eerste, verkennende gesprekken die niet noodzakelijk zullen uitmonden in een concreet businessplan.

China is met meer dan 457 miljoen surfers een potentieel belangrijke afzetmarkt voor Facebook dat continu op zoek blijft naar schaalvergroting. Chinezen die nu op het sociale netwerk willen geraken, doen dat voornamelijk via private netwerken en allerlei omwegen om de firewall te omzeilen die de Chinese overheid als een censuurmaatregel oplegt. In een e-mail aan Bloomberg bevestigt Facebook de interesse voor China. In december vorig jaar was Marc Zuckerberg trouwens nog op bezoek in China. Hij sprak er onder meer met de Chinese internetbedrijven Baidu.com en Sina Corp, en met de topman van China Mobile. Toen klonk het nog bij monde van Zuckerberg dat hij er louter op vakantie was.

In februari opende Facebook al een kantoor in Hong Kong - officieel om Taiwan en Hong Kong te bedienen. Amerikaanse concullega's van Facebook als Google en Twitter liggen om de haverklap in de clinch met de Chinese overheid omwille van censuur en/of privacyregels. Google heeft vorig jaar nog besloten om zijn zoekrobot uit China weg te halen. Facebook is duidelijk van plan om iets doordachter te werk te gaan vooraleer het zich op de Chinese markt gooit.

De socialenetwerksite Facebook onderzoekt of het voet aan de grond kan krijgen in China. Dat meldt het persbureau Bloomberg op gezag van bronnen dicht bij het dossier. Volgens het persbureau heeft Facebook daarover gesprekken gehad met potentiële partners. Het zou wel nog maar gaan om eerste, verkennende gesprekken die niet noodzakelijk zullen uitmonden in een concreet businessplan. China is met meer dan 457 miljoen surfers een potentieel belangrijke afzetmarkt voor Facebook dat continu op zoek blijft naar schaalvergroting. Chinezen die nu op het sociale netwerk willen geraken, doen dat voornamelijk via private netwerken en allerlei omwegen om de firewall te omzeilen die de Chinese overheid als een censuurmaatregel oplegt. In een e-mail aan Bloomberg bevestigt Facebook de interesse voor China. In december vorig jaar was Marc Zuckerberg trouwens nog op bezoek in China. Hij sprak er onder meer met de Chinese internetbedrijven Baidu.com en Sina Corp, en met de topman van China Mobile. Toen klonk het nog bij monde van Zuckerberg dat hij er louter op vakantie was. In februari opende Facebook al een kantoor in Hong Kong - officieel om Taiwan en Hong Kong te bedienen. Amerikaanse concullega's van Facebook als Google en Twitter liggen om de haverklap in de clinch met de Chinese overheid omwille van censuur en/of privacyregels. Google heeft vorig jaar nog besloten om zijn zoekrobot uit China weg te halen. Facebook is duidelijk van plan om iets doordachter te werk te gaan vooraleer het zich op de Chinese markt gooit.