Vandaag de dag wordt er al heel veel verkocht en gekocht via groepen op Facebook. De sociale netwerksite wil dat proces nu vergemakkelijken met de introductie van een officiële verkoopfunctie.

Wil je iets verpatsen in een Facebookgroep, dan kan je voor die verkoopfunctie kiezen bij het aanmaken van je bericht. Je voegt een beschrijving toe van wat je verkoopt, inclusief prijskaartje en informatie over ophaling of verzending. Een betaalfunctie van Facebook is er echter (nog) niet.

Zodra het product verkocht is, kan de verkopen de status van 'beschikbaar' naar 'verkocht' veranderen, zodat gebruikers in de groep kunnen zien wat weg is en wat nog te koop is.

De nieuwe functie wordt de komende maanden wereldwijd uitgerold en zal beschikbaar zijn voor iOS, Android en desktopcomputers.

Vandaag de dag wordt er al heel veel verkocht en gekocht via groepen op Facebook. De sociale netwerksite wil dat proces nu vergemakkelijken met de introductie van een officiële verkoopfunctie. Wil je iets verpatsen in een Facebookgroep, dan kan je voor die verkoopfunctie kiezen bij het aanmaken van je bericht. Je voegt een beschrijving toe van wat je verkoopt, inclusief prijskaartje en informatie over ophaling of verzending. Een betaalfunctie van Facebook is er echter (nog) niet.Zodra het product verkocht is, kan de verkopen de status van 'beschikbaar' naar 'verkocht' veranderen, zodat gebruikers in de groep kunnen zien wat weg is en wat nog te koop is. De nieuwe functie wordt de komende maanden wereldwijd uitgerold en zal beschikbaar zijn voor iOS, Android en desktopcomputers.