De populaire chatapp Facebook Messenger wordt "binnen enkele weken" ook op het Windows Phone platform gelanceerd. Dat wist Joe Belfiore, vp operating system bij Microsoft te vertellen op een persconferentie naar aanleiding van het Mobile World Congress in Barcelona.

Facebook Messenger is al beschikbaar op iOS en Android, en is op korte tijd populair geworden. Dat Windows Phone nu pas een versie van Facebook Messenger krijgt, is op zich vreemd aangezien Facebook messaging-functionaliteit eigenlijk al ingebouwd werd in de allereerste versie van Windows Phone. De Facebook Messenger app is echter rijker aan functionaliteit met onder meer de mogelijkheid om 'stickers' door te sturen. Via 'chatheads' worden chats weergegeven bovenop de interface van je smartphone: je hoeft de Messenger-app dus niet zelf manueel te starten.

Wanneer precies de app voor Windows Phone beschikbaar komt, is nog niet helemaal duidelijk. Joe Belfiore hield het op "binnen enkele weken". Klein detail: Whatsapp - de concurrent van Facebook Messenger en pas overgenomen door Facebook - is wel al enige tijd beschikbaar voor smartphones met Windows Phone.

De populaire chatapp Facebook Messenger wordt "binnen enkele weken" ook op het Windows Phone platform gelanceerd. Dat wist Joe Belfiore, vp operating system bij Microsoft te vertellen op een persconferentie naar aanleiding van het Mobile World Congress in Barcelona. Facebook Messenger is al beschikbaar op iOS en Android, en is op korte tijd populair geworden. Dat Windows Phone nu pas een versie van Facebook Messenger krijgt, is op zich vreemd aangezien Facebook messaging-functionaliteit eigenlijk al ingebouwd werd in de allereerste versie van Windows Phone. De Facebook Messenger app is echter rijker aan functionaliteit met onder meer de mogelijkheid om 'stickers' door te sturen. Via 'chatheads' worden chats weergegeven bovenop de interface van je smartphone: je hoeft de Messenger-app dus niet zelf manueel te starten. Wanneer precies de app voor Windows Phone beschikbaar komt, is nog niet helemaal duidelijk. Joe Belfiore hield het op "binnen enkele weken". Klein detail: Whatsapp - de concurrent van Facebook Messenger en pas overgenomen door Facebook - is wel al enige tijd beschikbaar voor smartphones met Windows Phone.