Met de nieuwe functie worden chats van telefoon tot telefoon versleuteld en kan niemand dus meekijken, zelfs Facebook, opsporings- en veiligheidsdiensten niet.

Gebruikers kunnen de optie aanzetten, maar dat moet handmatig voor iedere conversatie gebeuren. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om al hun berichten na een bepaalde tijd te laten verdwijnen. Die tijd varieert van vijf seconden tot een dag.

Opmerkelijke keuze

Facebook kreeg inmiddels kritiek van privacyvoorvechters over de keuze om gebruikers de versleuteling zelf aan te laten zetten. Dat leidt er volgens hen toe dat veel gebruikers dit nooit zullen doen.

(ANP/WK)

Met de nieuwe functie worden chats van telefoon tot telefoon versleuteld en kan niemand dus meekijken, zelfs Facebook, opsporings- en veiligheidsdiensten niet.Gebruikers kunnen de optie aanzetten, maar dat moet handmatig voor iedere conversatie gebeuren. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om al hun berichten na een bepaalde tijd te laten verdwijnen. Die tijd varieert van vijf seconden tot een dag.Opmerkelijke keuzeFacebook kreeg inmiddels kritiek van privacyvoorvechters over de keuze om gebruikers de versleuteling zelf aan te laten zetten. Dat leidt er volgens hen toe dat veel gebruikers dit nooit zullen doen.(ANP/WK)