De supercomputer, die nu al draait maar nog verder opgebouwd wordt, moet helpen om nieuwe systemen van artificiële intelligentie te maken die kunnen leren van biljoenen voorbeelden, zegt het bedrijf in een blogpost.

Meta hoopt bijvoorbeeld dat die systemen realtime stemvertalingen mogelijk maken in grote groepen mensen, waarbij iedereen een andere taal spreekt. Uiteindelijk moet het werk van de supercomputer de weg vrijmaken voor technologieën voor het metaverse, volgens Meta het computingplatform van de toekomst.

De supercomputer, die nu al draait maar nog verder opgebouwd wordt, moet helpen om nieuwe systemen van artificiële intelligentie te maken die kunnen leren van biljoenen voorbeelden, zegt het bedrijf in een blogpost.Meta hoopt bijvoorbeeld dat die systemen realtime stemvertalingen mogelijk maken in grote groepen mensen, waarbij iedereen een andere taal spreekt. Uiteindelijk moet het werk van de supercomputer de weg vrijmaken voor technologieën voor het metaverse, volgens Meta het computingplatform van de toekomst.