"Voorafgaand aan dit jaar deden wij nog niet genoeg om deze berichten tegen te gaan", laat Facebook weten in een verklaring. Een aanbeveling in het onderzoek is dat het beleid van het sociale medium strenger wordt gehandhaafd. Daarnaast moet de band met de Myanmarese regering en meerdere burgerorganisaties worden aangehaald. Ook moet er data over de berichten uit Myanmar op Facebook worden gepubliceerd.

Het onderzoeksbureau waarschuwt Facebook ook nog dat er bij de verkiezingen in Myanmar in 2020 waarschijnlijk veel nepnieuws wordt gedeeld. Het sociale medium moet dan extra alert zijn, ook op WhatsApp-berichten.

"Voorafgaand aan dit jaar deden wij nog niet genoeg om deze berichten tegen te gaan", laat Facebook weten in een verklaring. Een aanbeveling in het onderzoek is dat het beleid van het sociale medium strenger wordt gehandhaafd. Daarnaast moet de band met de Myanmarese regering en meerdere burgerorganisaties worden aangehaald. Ook moet er data over de berichten uit Myanmar op Facebook worden gepubliceerd.Het onderzoeksbureau waarschuwt Facebook ook nog dat er bij de verkiezingen in Myanmar in 2020 waarschijnlijk veel nepnieuws wordt gedeeld. Het sociale medium moet dan extra alert zijn, ook op WhatsApp-berichten.