Dankzij nieuwe geslachtsinstellingen van Facebook in Duitsland, kunnen Duitse vrouwen voortaan naast 'vrouw' ook kiezen voor bijvoorbeeld 'inter' of 'trans'.

In totaal zijn er 60 nieuwe keuzemogelijkheden, opgesteld door Facebook in samenspraak met de holebivereniging. Ze worden ondergebracht onder de keuzeknop 'gebruikergedefinieerd'.

De socialenetwerkreus wil hiermee tegemoetkomen aan de verzuchtingen van lesbiennes, homo's, transseksuelen en andere mensen om hun geslachtsidentiteit gemakkelijker uit te drukken. (Belga/MI)

Dankzij nieuwe geslachtsinstellingen van Facebook in Duitsland, kunnen Duitse vrouwen voortaan naast 'vrouw' ook kiezen voor bijvoorbeeld 'inter' of 'trans'. In totaal zijn er 60 nieuwe keuzemogelijkheden, opgesteld door Facebook in samenspraak met de holebivereniging. Ze worden ondergebracht onder de keuzeknop 'gebruikergedefinieerd'. De socialenetwerkreus wil hiermee tegemoetkomen aan de verzuchtingen van lesbiennes, homo's, transseksuelen en andere mensen om hun geslachtsidentiteit gemakkelijker uit te drukken. (Belga/MI)