Communitysite Facebook heeft een nieuwe chief operations officer: Sheryl Sandberg. Na zes jaar dienst bij Google, waarvan de laatste jaren als 'global sales head' verlaat ze nu de zoekgigant. Een symbolische move, die het aandeel van Google onder druk zette op de beurs.

Heel wat analisten zien in de overstap van Sheryl Sandberg het definitieve bewijs dat Facebook in Silicon Valley voortaan de high-tech lieveling is. Sandberg was een van de grote drijvende krachten achter de online advertentiebusiness en is een van de eerste senior executives die vertrekt bij de zoekgigant. Het was zij die onder meer de AdWords en AdSende advertentieprogramma's ontwikkelde.

Sandberg zal bij Facebook de rol van 'chief operations officer' op haar nemen. Ze heeft de intentie om de expansie van Facebook verder te zetten en te werken aan de internationale vertegenwoordiging van het in Palo Alto gevestigde bedrijf. Ze zal zowel voor sales, marketing, communications, business development, hr, public policy en privacy issues de verantwoordelijkheid dragen en direct rapporteren aan ceo Mark Zuckerberg.

Communitysite Facebook heeft een nieuwe chief operations officer: Sheryl Sandberg. Na zes jaar dienst bij Google, waarvan de laatste jaren als 'global sales head' verlaat ze nu de zoekgigant. Een symbolische move, die het aandeel van Google onder druk zette op de beurs. Heel wat analisten zien in de overstap van Sheryl Sandberg het definitieve bewijs dat Facebook in Silicon Valley voortaan de high-tech lieveling is. Sandberg was een van de grote drijvende krachten achter de online advertentiebusiness en is een van de eerste senior executives die vertrekt bij de zoekgigant. Het was zij die onder meer de AdWords en AdSende advertentieprogramma's ontwikkelde. Sandberg zal bij Facebook de rol van 'chief operations officer' op haar nemen. Ze heeft de intentie om de expansie van Facebook verder te zetten en te werken aan de internationale vertegenwoordiging van het in Palo Alto gevestigde bedrijf. Ze zal zowel voor sales, marketing, communications, business development, hr, public policy en privacy issues de verantwoordelijkheid dragen en direct rapporteren aan ceo Mark Zuckerberg.