In de VS is Facebook de afgelopen week vaker bezocht dan Google. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Hitwise. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het bezoekersaantal van Facebook met 185 procent gegroeid.

Facebook is Google al verschillende keren voorbij gestoken als populairste en meestbezochte internetsite. Met name op kerstavond, kerstdag en op nieuwjaarsdag, trok de populaire netwerksite meer bezoekers dan de zoekgigant.

Nu blijkt dat ook in het weekend van 6 en 7 maart de site van Mark Zuckerberg Google het nakijken gaf in de VS, om de dagen die daarop volgden niet te vergeten.

Het aantal bezoekers dat Facebook in de afgelopen week kon optekenen, is met 185 procent gestegen ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Ter vergelijking: het bezoek aan Google.com steeg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 'slechts' 9 procent.

[Volgens Hitwise] zijn beide sites goed voor 14 procent van al het Amerikaanse internetverkeer.

In de VS is Facebook de afgelopen week vaker bezocht dan Google. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Hitwise. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het bezoekersaantal van Facebook met 185 procent gegroeid. Facebook is Google al verschillende keren voorbij gestoken als populairste en meestbezochte internetsite. Met name op kerstavond, kerstdag en op nieuwjaarsdag, trok de populaire netwerksite meer bezoekers dan de zoekgigant. Nu blijkt dat ook in het weekend van 6 en 7 maart de site van Mark Zuckerberg Google het nakijken gaf in de VS, om de dagen die daarop volgden niet te vergeten. Het aantal bezoekers dat Facebook in de afgelopen week kon optekenen, is met 185 procent gestegen ten opzichte van dezelfde week vorig jaar. Ter vergelijking: het bezoek aan Google.com steeg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 'slechts' 9 procent. [Volgens Hitwise] zijn beide sites goed voor 14 procent van al het Amerikaanse internetverkeer.