Een blauwe dinosaurus gidst hen door de verschillende instellingen. "We weten dat u op Facebook komt om in contact te blijven met uw vrienden en niet met ons", verklaart Paddy Underwood van Facebook, in een blogpost. "Maar we weten hoe belangrijk het is te controleren wat u deelt en met wie u het deelt".

Facebook had die evolutie inzake de privacyinstellingen al in juni aangehaald, toen er fors kritiek kwam op de aankondiging dat het sociale netwerk informatie over de door de leden bezochte websites zou gebruiken om de reclame op de tijdlijnen beter te kunnen afstemmen. Volgens Facebook kunnen de gebruikers echter hun privacyinstellingen aanpassen om die nieuwe functie te deactiveren.

De sociale netwerksite, die meer dan één miljard gebruikers telt, wordt regelmatig vervolgd omdat het de gegevens van zijn gebruikers niet voldoende beschermt tegen toepassingen van derden of adverteerders. Het netwerk heeft een akkoord gevonden met de Amerikaanse regering om een audit te voeren over de manier waarop de persoonlijke gegevens van de gebruikers opgeslagen worden. (Belga)

Een blauwe dinosaurus gidst hen door de verschillende instellingen. "We weten dat u op Facebook komt om in contact te blijven met uw vrienden en niet met ons", verklaart Paddy Underwood van Facebook, in een blogpost. "Maar we weten hoe belangrijk het is te controleren wat u deelt en met wie u het deelt". Facebook had die evolutie inzake de privacyinstellingen al in juni aangehaald, toen er fors kritiek kwam op de aankondiging dat het sociale netwerk informatie over de door de leden bezochte websites zou gebruiken om de reclame op de tijdlijnen beter te kunnen afstemmen. Volgens Facebook kunnen de gebruikers echter hun privacyinstellingen aanpassen om die nieuwe functie te deactiveren. De sociale netwerksite, die meer dan één miljard gebruikers telt, wordt regelmatig vervolgd omdat het de gegevens van zijn gebruikers niet voldoende beschermt tegen toepassingen van derden of adverteerders. Het netwerk heeft een akkoord gevonden met de Amerikaanse regering om een audit te voeren over de manier waarop de persoonlijke gegevens van de gebruikers opgeslagen worden. (Belga)