Volgens een woordvoerder van Facebook wordt AggregateIQ geschorst wegens mogelijke banden met Cambridge Analytica, de dataonderzoeker die zonder toestemming privégegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers zou hebben aangewend voor politieke doeleinden.

De link tussen de ondernemingen verliep via SCL, de moedermaatschappij van Cambridge Analytica. Beide bedrijven zouden volgens klokkenluider Christopher Wylie, een gewezen werknemer van Cambridge Analytica, ook hebben samengewerkt in de aanloop naar de brexit-stemming.

De voorstanders van een Britse uittreding zouden miljoenen ponden aan AggregateIQ hebben gegeven. Op die manier konden ze ook het uitgavenplafond voor de campagne omzeilen.

Volgens een woordvoerder van Facebook wordt AggregateIQ geschorst wegens mogelijke banden met Cambridge Analytica, de dataonderzoeker die zonder toestemming privégegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers zou hebben aangewend voor politieke doeleinden. De link tussen de ondernemingen verliep via SCL, de moedermaatschappij van Cambridge Analytica. Beide bedrijven zouden volgens klokkenluider Christopher Wylie, een gewezen werknemer van Cambridge Analytica, ook hebben samengewerkt in de aanloop naar de brexit-stemming. De voorstanders van een Britse uittreding zouden miljoenen ponden aan AggregateIQ hebben gegeven. Op die manier konden ze ook het uitgavenplafond voor de campagne omzeilen.