De huidige eigenaars van een Huawei-smartphone met deze apps (Facebook, WhatsApp, Instagram) kunnen die blijven gebruiken en updaten, bevestigde de groep aan AFP.

Facebook is de officiële teksten van de Amerikaanse autoriteiten aan het bestuderen en maatregelen aan het nemen 'om zich ernaar te schikken', preciseerde een woordvoerster. Het sociale netwerk verschaft geen technologie meer aan Huawei waarmee de Chinese groep de apps vooraf kan installeren.

Net als veel andere populaire applicaties wordt Facebook vooraf geïnstalleerd op de smartphones, wat een technologische samenwerking met de Chinese groep veronderstelt. De Amerikaanse regering heeft het delen van technologie tussen Chinese en Amerikaanse groepen echter verboden, met een waterval van gevolgen voor de hele technologische sector.

De huidige eigenaars van een Huawei-smartphone met deze apps (Facebook, WhatsApp, Instagram) kunnen die blijven gebruiken en updaten, bevestigde de groep aan AFP. Facebook is de officiële teksten van de Amerikaanse autoriteiten aan het bestuderen en maatregelen aan het nemen 'om zich ernaar te schikken', preciseerde een woordvoerster. Het sociale netwerk verschaft geen technologie meer aan Huawei waarmee de Chinese groep de apps vooraf kan installeren. Net als veel andere populaire applicaties wordt Facebook vooraf geïnstalleerd op de smartphones, wat een technologische samenwerking met de Chinese groep veronderstelt. De Amerikaanse regering heeft het delen van technologie tussen Chinese en Amerikaanse groepen echter verboden, met een waterval van gevolgen voor de hele technologische sector.