De appontwikkelaars zijn LionMobi uit Hongkong en JediMobi uit Singapore. Beiden maakten apps voor de Play Store van Google, voor smartphones met het besturingssysteem Android. Die apps zorgden voor de onterechte kliks. Door de klikfraude kregen de makers van de apps geld via Facebook.

"LionMobi en JediMobi genereerden onverdiende vergoedingen van Facebook door het doen alsof een echt persoon op de advertenties had geklikt", zegt het socialmediabedrijf.. Volgens Facebook is het een van de eerste keren dat ontwikkelaars worden aangeklaagd voor zulke 'click injection fraud'.

De appontwikkelaars zijn LionMobi uit Hongkong en JediMobi uit Singapore. Beiden maakten apps voor de Play Store van Google, voor smartphones met het besturingssysteem Android. Die apps zorgden voor de onterechte kliks. Door de klikfraude kregen de makers van de apps geld via Facebook."LionMobi en JediMobi genereerden onverdiende vergoedingen van Facebook door het doen alsof een echt persoon op de advertenties had geklikt", zegt het socialmediabedrijf.. Volgens Facebook is het een van de eerste keren dat ontwikkelaars worden aangeklaagd voor zulke 'click injection fraud'.