Facebook werkt aan nieuwe opties om de 200 miljoen gebruikers van de sociale netwerksite toe te laten om zelf te bepalen aan wie ze welk deel van hun privéleven op hun persoonlijke pagina willen onthullen.

Dat heeft een verantwoordelijke van de Amerikaanse website bekendgemaakt. Chris Kelly, verantwoordelijk voor de bescherming van de privacy van de gebruikers, legde uit dat zijn website het voortaan voor zijn leden mogelijk zal maken om (bepaalde aspecten van) hun privéleven te onthullen, naargelang de categorie waartoe bezoekers die hun pagina consulteren, behoren. Die categorieën zijn "vrienden, school- of universiteitskameraden, collega's van het werk of vrienden van vrienden".

Een andere optie zal toelaten om berichten uit te wisselen met alle gebruikers. Met die nieuwigheid wil Facebook de concurrentie met de succesvolle micro-blog Twitter aangaan.

In de komende weken zal de netwerksite zijn nieuwe opties testen met een beperkt aantal gebruikers. "Zodra de testfase en de evaluatie is afgelopen, zullen we de definitieve versie aan alle leden van Facebook aanbieden", aldus Chris Kelly.

Bron: Belga

Facebook werkt aan nieuwe opties om de 200 miljoen gebruikers van de sociale netwerksite toe te laten om zelf te bepalen aan wie ze welk deel van hun privéleven op hun persoonlijke pagina willen onthullen. Dat heeft een verantwoordelijke van de Amerikaanse website bekendgemaakt. Chris Kelly, verantwoordelijk voor de bescherming van de privacy van de gebruikers, legde uit dat zijn website het voortaan voor zijn leden mogelijk zal maken om (bepaalde aspecten van) hun privéleven te onthullen, naargelang de categorie waartoe bezoekers die hun pagina consulteren, behoren. Die categorieën zijn "vrienden, school- of universiteitskameraden, collega's van het werk of vrienden van vrienden". Een andere optie zal toelaten om berichten uit te wisselen met alle gebruikers. Met die nieuwigheid wil Facebook de concurrentie met de succesvolle micro-blog Twitter aangaan. In de komende weken zal de netwerksite zijn nieuwe opties testen met een beperkt aantal gebruikers. "Zodra de testfase en de evaluatie is afgelopen, zullen we de definitieve versie aan alle leden van Facebook aanbieden", aldus Chris Kelly. Bron: Belga