Het gaat onder meer om Min Aung Hlaing, opperbevelhebber van het leger van Myanmar. Volgens een VN-rapport zou hij moeten worden vervolgd voor bloedbaden tegen de Rohingya-minderheid. Ook de tv-zender van de strijdkrachten, Myawady, is niet meer welkom op Facebook. ''We willen voorkomen dat ze onze diensten gebruiken om etnische en religieuze spanningen aan te wakkeren'', schrijft Facebook.

Facebook verwijdert achttien profielen en meer dan vijftig pagina's. Ook een account op dochter Instagram is gewist. De accounts hebben bij elkaar zo'n twaalf miljoen volgers. Daarnaast zijn twaalf accounts en 46 pagina's verwijderd vanwege ''onecht gedrag''. Ze zouden gecoördineerd de boodschap van het leger van Myanmar hebben verspreid.

Het gaat onder meer om Min Aung Hlaing, opperbevelhebber van het leger van Myanmar. Volgens een VN-rapport zou hij moeten worden vervolgd voor bloedbaden tegen de Rohingya-minderheid. Ook de tv-zender van de strijdkrachten, Myawady, is niet meer welkom op Facebook. ''We willen voorkomen dat ze onze diensten gebruiken om etnische en religieuze spanningen aan te wakkeren'', schrijft Facebook.Facebook verwijdert achttien profielen en meer dan vijftig pagina's. Ook een account op dochter Instagram is gewist. De accounts hebben bij elkaar zo'n twaalf miljoen volgers. Daarnaast zijn twaalf accounts en 46 pagina's verwijderd vanwege ''onecht gedrag''. Ze zouden gecoördineerd de boodschap van het leger van Myanmar hebben verspreid.