Facebook's eigen smartphone zal pas in 2013 op de markt komen. Dat schrijft Bloomberg op basis van bronnen dicht bij het dossier. Het toestel zal draaien op Android, al wordt er een speciale Facebook-interface over dat besturingssysteem geweven. Het is HTC die het toestel voor Facebook gaat bouwen. Maar omdat de Taiwanese smartphoneproducent voorrang geeft aan zijn eigen toestellen, kan het Facebook-toestel pas midden volgend jaar op de markt worden gebracht. Eerder werd er van uit gegaan dat de fameuze smartphone nog dit jaar zou gelanceerd worden.

Ruim de helft van de 900 miljoen Facebook-gebruikers surft regelmatig naar het platform via zijn mobieltje. Zuckerberg en co. halen daar voorlopig maar weinig profijt uit, omdat ze via hun mobiele applicaties (nog) geen advertenties tonen en reclame-inkomsten kunnen genereren. Verwacht wordt dat daar met de Facebook-smartphones verandering in komt.

Overigens heeft Facebook al tal van ingenieurs weggesnoept bij Apple voor een compleet nieuwe iOS-applicatie, die binnen enkele maanden gelanceerd moet worden. Ook daar is het de bedoeling om advertenties te introduceren binnenin de app.

Facebook's eigen smartphone zal pas in 2013 op de markt komen. Dat schrijft Bloomberg op basis van bronnen dicht bij het dossier. Het toestel zal draaien op Android, al wordt er een speciale Facebook-interface over dat besturingssysteem geweven. Het is HTC die het toestel voor Facebook gaat bouwen. Maar omdat de Taiwanese smartphoneproducent voorrang geeft aan zijn eigen toestellen, kan het Facebook-toestel pas midden volgend jaar op de markt worden gebracht. Eerder werd er van uit gegaan dat de fameuze smartphone nog dit jaar zou gelanceerd worden. Ruim de helft van de 900 miljoen Facebook-gebruikers surft regelmatig naar het platform via zijn mobieltje. Zuckerberg en co. halen daar voorlopig maar weinig profijt uit, omdat ze via hun mobiele applicaties (nog) geen advertenties tonen en reclame-inkomsten kunnen genereren. Verwacht wordt dat daar met de Facebook-smartphones verandering in komt. Overigens heeft Facebook al tal van ingenieurs weggesnoept bij Apple voor een compleet nieuwe iOS-applicatie, die binnen enkele maanden gelanceerd moet worden. Ook daar is het de bedoeling om advertenties te introduceren binnenin de app.