Facebook komt hen nu tegemoet, door een speciale meldpagina waarop mensen kunnen aangeven wat de redenen zijn dat zij hun eigen naam niet kunnen gebruiken. Mocht Facebook besluiten dat de opgegeven redenen hard genoeg zijn, dan kan worden afgeweken van het gebruik van de echte naam. De afweging wordt gemaakt door een groep mensen die samen een review board vormen.

Uitzondering

De toestemming om een andere naam te mogen gebruiken wordt gezien als uitzondering. "Voor het grootste deel van de gebruikers geldt nog steeds dat zij hun echte naam moeten gebruiken. Ze plaatsen dan berichten onder een naam die iedereen in hun omgeving kent, zodat ze geen al te rare dingen gaan opschrijven", is de officiële reactie van Facebook.

Zware druk

Facebook kreeg zware druk na het besluit dat alleen nog echte namen waren toegestaan. Mensen uit bepaalde Aziatische landen en minderheidsgroeperingen van over de hele wereld bestookte het sociale netwerk met allerlei klachten. Het gebruik van de echte naam zou tot vervolging kunnen leiden, was een veelgehoord argument.

Bron: Automatiseringgids

Facebook komt hen nu tegemoet, door een speciale meldpagina waarop mensen kunnen aangeven wat de redenen zijn dat zij hun eigen naam niet kunnen gebruiken. Mocht Facebook besluiten dat de opgegeven redenen hard genoeg zijn, dan kan worden afgeweken van het gebruik van de echte naam. De afweging wordt gemaakt door een groep mensen die samen een review board vormen. UitzonderingDe toestemming om een andere naam te mogen gebruiken wordt gezien als uitzondering. "Voor het grootste deel van de gebruikers geldt nog steeds dat zij hun echte naam moeten gebruiken. Ze plaatsen dan berichten onder een naam die iedereen in hun omgeving kent, zodat ze geen al te rare dingen gaan opschrijven", is de officiële reactie van Facebook.Zware drukFacebook kreeg zware druk na het besluit dat alleen nog echte namen waren toegestaan. Mensen uit bepaalde Aziatische landen en minderheidsgroeperingen van over de hele wereld bestookte het sociale netwerk met allerlei klachten. Het gebruik van de echte naam zou tot vervolging kunnen leiden, was een veelgehoord argument. Bron: Automatiseringgids