Eerdere berichten dat de Ierse Data Protection Commission (IDPC) een 'inval' zou hebben gedaan bij Facebook, worden door het bedrijf ontkend. Het zou gaan om een geplande afspraak. Daarbij zouden niettemin documenten over de plannen met betrekking tot de dating-app in beslag zijn genomen. Facebook had pas begin februari aan Ierland laten weten dat het de app Facebook Dating ging introduceren. Omdat Facebook in Ierland is gevestigd, moet de Ierse overheid de Europese privacyregels handhaven.

"We waren er erg bezorgd over dat dit de eerste melding van Facebook over de nieuwe toepassing was", aldus de Ierse Data Protection Commission (IDPC). Eerdere meldingen in de media dat dat Facebook te laat zou zijn geweest met het inleveren van een 'data protection impact assessment', zijn volgens het bedrijf onjuist. In zo'n document moeten bedrijven uitleggen wat de mogelijke gevolgen van hun plannen voor de privacy van gebruikers zijn en wat ze doen om de risico's te beperken."In overeenstemming met de GDPR is de Data Processing Impact Assessment voltooid vóór de voorgestelde lancering, die wij met de IDPC hebben gedeeld toen deze werd aangevraagd", reageert Facebook.

Het bedrijf had Facebook Dating vorig jaar al uitgebracht in onder meer de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Suriname. Gebruikers moeten zich aanmelden via Facebook. Daarna suggereert de app andere gebruikers met wie er misschien een klik is, 'gebaseerd op jouw voorkeuren, interesses en andere dingen die je op Facebook doet'.

"Het is belangrijk dat we de uitrol van Facebook Dating goed aanpakken, en daarom nemen we nu meer tijd. We hebben zorgvuldig gewerkt aan het creëren van een sterke privacybescherming en dit gedeeld met de Data Protection Commission", zegt een woordvoerder van Facebook. Op de kritiek uit Ierland gaat Facebook niet in. Het bedrijf zegt ook niet wat voor privacymaatregelen het heeft genomen voor Facebook Dating.

Eerdere berichten dat de Ierse Data Protection Commission (IDPC) een 'inval' zou hebben gedaan bij Facebook, worden door het bedrijf ontkend. Het zou gaan om een geplande afspraak. Daarbij zouden niettemin documenten over de plannen met betrekking tot de dating-app in beslag zijn genomen. Facebook had pas begin februari aan Ierland laten weten dat het de app Facebook Dating ging introduceren. Omdat Facebook in Ierland is gevestigd, moet de Ierse overheid de Europese privacyregels handhaven. "We waren er erg bezorgd over dat dit de eerste melding van Facebook over de nieuwe toepassing was", aldus de Ierse Data Protection Commission (IDPC). Eerdere meldingen in de media dat dat Facebook te laat zou zijn geweest met het inleveren van een 'data protection impact assessment', zijn volgens het bedrijf onjuist. In zo'n document moeten bedrijven uitleggen wat de mogelijke gevolgen van hun plannen voor de privacy van gebruikers zijn en wat ze doen om de risico's te beperken."In overeenstemming met de GDPR is de Data Processing Impact Assessment voltooid vóór de voorgestelde lancering, die wij met de IDPC hebben gedeeld toen deze werd aangevraagd", reageert Facebook.Het bedrijf had Facebook Dating vorig jaar al uitgebracht in onder meer de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Suriname. Gebruikers moeten zich aanmelden via Facebook. Daarna suggereert de app andere gebruikers met wie er misschien een klik is, 'gebaseerd op jouw voorkeuren, interesses en andere dingen die je op Facebook doet'."Het is belangrijk dat we de uitrol van Facebook Dating goed aanpakken, en daarom nemen we nu meer tijd. We hebben zorgvuldig gewerkt aan het creëren van een sterke privacybescherming en dit gedeeld met de Data Protection Commission", zegt een woordvoerder van Facebook. Op de kritiek uit Ierland gaat Facebook niet in. Het bedrijf zegt ook niet wat voor privacymaatregelen het heeft genomen voor Facebook Dating.