Flash was ooit de dominante standaard voor het verkrijgen van bewegende beelden op websites, maar ligt al jaren onder vuur. Bezwaren betreffen de twijfelachtige beveiliging en het grote verbruik van energie, wat vooral op mobiel apparaten een bron van ergernis voor de gebruikers is.

Apple ondernam tien jaar geleden, bij de introductie van de iPhone een gedurfde aanval op de Flash-hegemonie door het onder iOS structureel uit te bannen. Sindsdien zijn websites die de klantgroep van Apple serieus nemen, min of meer gedwongen om ook HTML5 aan te bieden, op z'n minst naast Flash.

Een van de redenen om Flash naast HTML5 aan te houden was dat sommige browsers nog niet goed overweg konden met HTML5. Maar inmiddels is ook dat probleem nauwelijks nog aan de orde.

Bron: Automatiseringgids

Flash was ooit de dominante standaard voor het verkrijgen van bewegende beelden op websites, maar ligt al jaren onder vuur. Bezwaren betreffen de twijfelachtige beveiliging en het grote verbruik van energie, wat vooral op mobiel apparaten een bron van ergernis voor de gebruikers is.Apple ondernam tien jaar geleden, bij de introductie van de iPhone een gedurfde aanval op de Flash-hegemonie door het onder iOS structureel uit te bannen. Sindsdien zijn websites die de klantgroep van Apple serieus nemen, min of meer gedwongen om ook HTML5 aan te bieden, op z'n minst naast Flash.Een van de redenen om Flash naast HTML5 aan te houden was dat sommige browsers nog niet goed overweg konden met HTML5. Maar inmiddels is ook dat probleem nauwelijks nog aan de orde. Bron: Automatiseringgids