Lang werd er gesproken over een mogelijke dislike-knop of 'empathie-knop' die er aan zat te komen. Maar die lijken nu van tafel, want Facebook heeft een andere oplossing gevonden. Het gaat om emoticons waarmee gereageerd kan worden. Een beetje als bij een site als Buzzfeed nu het geval is, waarbij met LOL of een hartje het gevoel weergegeven kan worden.

Engadget meldt dat onder de mogelijkheden onder meer een lachend gezichtje, een boos gezichtje en een hartje zijn. De like-knop - of de 'Vind ik leuk'-knop - blijft daarnaast uiteraard gewoon bestaan. De nieuwe optie zal vermoedelijk vanaf morgen al getest worden in Spanje en Ierland.

Er wordt al langer naar extra opties gezocht om te kunnen reageren. Nu is er enkel de like-knop, maar die is niet altijd toepasselijk. Als iemand een status post die niet leuk is, zijn er geen mogelijkheden behalve te reageren (of het simpelweg te negeren). Met de nieuwe opties kan dat wél.

-, Engadget
- © Engadget
Lang werd er gesproken over een mogelijke dislike-knop of 'empathie-knop' die er aan zat te komen. Maar die lijken nu van tafel, want Facebook heeft een andere oplossing gevonden. Het gaat om emoticons waarmee gereageerd kan worden. Een beetje als bij een site als Buzzfeed nu het geval is, waarbij met LOL of een hartje het gevoel weergegeven kan worden.Engadget meldt dat onder de mogelijkheden onder meer een lachend gezichtje, een boos gezichtje en een hartje zijn. De like-knop - of de 'Vind ik leuk'-knop - blijft daarnaast uiteraard gewoon bestaan. De nieuwe optie zal vermoedelijk vanaf morgen al getest worden in Spanje en Ierland. Er wordt al langer naar extra opties gezocht om te kunnen reageren. Nu is er enkel de like-knop, maar die is niet altijd toepasselijk. Als iemand een status post die niet leuk is, zijn er geen mogelijkheden behalve te reageren (of het simpelweg te negeren). Met de nieuwe opties kan dat wél.