De schenking volgt op een eerdere gift van 300 miljoen dollar aan staats- en lokale overheden om de Amerikaanse verkiezingen te helpen financieren. De donaties liggen onder vuur vanwege een rechtszaak die is aangespannen door een conservatieve juridische groep. Die probeert schenkingen van particulier geld aan staats- en lokale besturen voor de verkiezingen te blokkeren. Dergelijke uitgaven worden gewoonlijk door de overheden gefinancierd.

Maar Zuckerberg is niet onder de indruk van juridische dreigementen. Hij stelt dat zijn beslissing om geld te geven voor het houden van de verkiezingen geen partijpolitiek motief heeft.

De schenking volgt op een eerdere gift van 300 miljoen dollar aan staats- en lokale overheden om de Amerikaanse verkiezingen te helpen financieren. De donaties liggen onder vuur vanwege een rechtszaak die is aangespannen door een conservatieve juridische groep. Die probeert schenkingen van particulier geld aan staats- en lokale besturen voor de verkiezingen te blokkeren. Dergelijke uitgaven worden gewoonlijk door de overheden gefinancierd.Maar Zuckerberg is niet onder de indruk van juridische dreigementen. Hij stelt dat zijn beslissing om geld te geven voor het houden van de verkiezingen geen partijpolitiek motief heeft.