Facebook trekt 50 miljoen uit voor video’s

© Reuters

Het is Facebook menens om live video’s ingang te doen vinden. Het bedrijf heeft zeker 50 miljoen dollar (44 miljoen euro) uitgetrokken voor video’s voor de live-streamingdienst.

Facebook heeft contracten ondertekend met bijna 140 mediabedrijven en beroemdheden als Kevin Hart en Gordin Ramsey voor het maken van video’s.

Onder de mediabedrijven zitten CNN, New York Times en Huffington Post, zo blijkt uit documenten in handen van Wall Street Journal. Zeventien van de contracten zijn meer dan een miljoen dollar waard (880.000 euro). Het best betaald wordt BuzzFeed, dat ruim 3 miljoen dollar (2,67 miljoen euro) krijgt om tussen maart 2016 en maart 2017 live video’s uit te zenden. New York Times krijgt net ietsje minder en CNN’s contract is 2,5 miljoen dollar (2,2 miljoen euro) waard.

In maart kondigde Facebook aan een aantal partners te betalen voor het gebruik van de live-streamingdienst, om mediabedrijven aan te moedigen een continue stroom van live video’s van goede kwaliteit te creëren totdat er een concreet plan is voor andere betalingswijzen, zoals het delen van advertentieinkomsten. Het document is geen volledig overzicht van wie er allemaal met Facebook in zee zijn gegaan en hoeveel geld het bedrijf er in totaal voor heeft uitgetrokken, maar het is de meest volledige lijst tot nu toe. De lijst illustreert vooral dat Facebook duidelijk de groeiende concurrentie in live video wil afhouden. # [ANP/KVdS]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content