Motherboard schrijft dat Illma Gore uit Los Angeles de afbeelding in een feministische Facebookgroep postte. Vervolgens ging de afbeelding als een lopend vuurtje rond op Twitter, Instagram en Snapchat.

De afbeelding die ze op Facebook zette had een zwarte balk over Trump's edele delen, maar volgens Facebook was de afbeelding toch nog te aanstootgevend.

Illma Gore
© Illma Gore

Nadat Gore de afbeelding nog eens online zette - wat ze naar eigen zeggen deed om censuur tegen te gaan - werd ze drie dagen van Facebook verbannen.

Facebook krijgt al langer veel kritiek, omdat het agressief afbeeldingen met naakt aanpakt. Ook als het om kunst gaat wordt hier hard tegen opgetreden. Voor tegenstanders was er vorige maand nog wel een overwinning in Frankrijk. Daar won een leraar het van Facebook in een rechtszaak over een schilderij van een vagina.

De afbeelding van Donald Trump met een kleine penis is op andere sociale media wel gewoon toegelaten, waaronder Instagram - dat eigendom is van Facebook. Gore zette een ongecensureerde versie van het schilderij al op eBay, waar er in ieder geval 1.3000 dollar voor neergeteld moest worden voordat het hier ook verdween. Iemand van de presidentscampagne van Donald Trump dreigde met juridische stappen wanneer dat niet zou gebeuren.

(WK)

Motherboard schrijft dat Illma Gore uit Los Angeles de afbeelding in een feministische Facebookgroep postte. Vervolgens ging de afbeelding als een lopend vuurtje rond op Twitter, Instagram en Snapchat.De afbeelding die ze op Facebook zette had een zwarte balk over Trump's edele delen, maar volgens Facebook was de afbeelding toch nog te aanstootgevend. Nadat Gore de afbeelding nog eens online zette - wat ze naar eigen zeggen deed om censuur tegen te gaan - werd ze drie dagen van Facebook verbannen.Facebook krijgt al langer veel kritiek, omdat het agressief afbeeldingen met naakt aanpakt. Ook als het om kunst gaat wordt hier hard tegen opgetreden. Voor tegenstanders was er vorige maand nog wel een overwinning in Frankrijk. Daar won een leraar het van Facebook in een rechtszaak over een schilderij van een vagina. De afbeelding van Donald Trump met een kleine penis is op andere sociale media wel gewoon toegelaten, waaronder Instagram - dat eigendom is van Facebook. Gore zette een ongecensureerde versie van het schilderij al op eBay, waar er in ieder geval 1.3000 dollar voor neergeteld moest worden voordat het hier ook verdween. Iemand van de presidentscampagne van Donald Trump dreigde met juridische stappen wanneer dat niet zou gebeuren.(WK)