Dat Facebook inmiddels 300 miljoen leden telt is mooi, maar het échte nieuws is dat de sociale netwerksite eindelijk 'cash flow positief' is.

Het was tot dusver koffiedik kijken over de financiële resultaten van Facebook als bedrijf. Dat de sociale netwerksite een succes is - 300 miljoen leden is gigantisch - mag wel duidelijk zijn, maar hoe verdien je geld met een site die opgestart werd op een studentenkot?

Advertentie-inkomsten blijken dan toch voldoende op te leveren, zo blijkt nu. Medeoprichter en ceo Mark Zuckerberg had aanvankelijk gehoopt 'cash flow positief' te zijn in de loop van 2010, maar dat doel werd in het tweede kwartaal van dit jaar al bereikt. 'Cash flow positief' betekent dat het bedrijf voldoende centen overhoudt van de eigen activiteiten om de uitgaven de dekken. Privé-investeringen zijn hierin dus niet meegerekend.

Dat Facebook inmiddels 300 miljoen leden telt is mooi, maar het échte nieuws is dat de sociale netwerksite eindelijk 'cash flow positief' is. Het was tot dusver koffiedik kijken over de financiële resultaten van Facebook als bedrijf. Dat de sociale netwerksite een succes is - 300 miljoen leden is gigantisch - mag wel duidelijk zijn, maar hoe verdien je geld met een site die opgestart werd op een studentenkot? Advertentie-inkomsten blijken dan toch voldoende op te leveren, zo blijkt nu. Medeoprichter en ceo Mark Zuckerberg had aanvankelijk gehoopt 'cash flow positief' te zijn in de loop van 2010, maar dat doel werd in het tweede kwartaal van dit jaar al bereikt. 'Cash flow positief' betekent dat het bedrijf voldoende centen overhoudt van de eigen activiteiten om de uitgaven de dekken. Privé-investeringen zijn hierin dus niet meegerekend.